Toope numeroina

Miehistö: 2
Pituus: 8.1m
Kärkiväli: 17.4m
Korkeus: 1.8m
Siipipinta-ala: 19 m2
MTOW : 850 kg
VNE: 240 km/h
Max vaaka: 205 km/h
Sakkausnopeus; 73 km/h
Max. kuormitus: +5.3, -2.65

Moottori: Grob 2500 (porsche)
Potkuri: Hoffmann Ho-V62
Tankki: 100 litraa
Max. Matka: 1500 km
Nousunopeus: 3.3 m/s
Liitosuhde: 1:28
PA kulutus: 12.5 l/h (150km/h)
toiminta-aika: 6h
lentoonlähtömatka: 196m
Laskutumismatka: 200m

Minä olen Toope

Moro…

…mua sanotaan Toopeksi, mut mun oikea nimi on ToBias. Synnyin Bavariassa snadissa Tussenhausenin kylässä vuonna 1985. Mä oon muutama vuosi sitten muuttanu Joensuusta tänne Nummelaan. Joensuu oli ihan nasta paikka, mut mä jäin siellä työttömäksi ja rupesin syrjäytymään. Sit mä kuulin yheltä vanhalta kamulta, että Nummelassa on hyvät edut ja siellä on muutenkin hyvä pössis.

Ei siinä sitten kauan nokka surissut, kun oltiin Nummelan harjulla ja täytyy sanoa, että päivääkään en vaihtais pois. Sosiaalihuolto pelaa ja mä oon saanu jopa uuden sisustuksen täällä etelässä, nahkaa nääs. Ja onhan se kliffaa, kun männät hakkaa ja öljy roiskuu useammin kuin kerran kuussa. Mites sitä nyt sanotaan… pyörivä ropelli ei sammaloidu.

Tietty olisi kiva joskus ihan rauhassa pölyyntyä hallissa, sille relata ja vaikka vaan katella fogeleita katossa, pääskyjä ne kai on. Meill on muuten hyvä suhde fogeleiden kanssa, mä otan oppia niiden lentämisestä ja ne skeidaa mun siivelle. Mut enimmäkseen sitä flygataan ympäri Suomea ja jopa ulkomaille, tai sit joku on hanuri pystyssä mun konehuoneessa eli kauheesti rauhaa ei oo.

Mut mä en valita, mä oon syntynyt flygaamaan ja kestän sen kuin saksalainen mies. Mun nimi ToBias kirjoitetaan just noin eli isolla B:llä keskellä, jottei mua sekoiteta mun broidiin Roopeen, joka muuten kans budjaa tällä Nummelassa. Se on A-mallia ja se on vähän kihahtanut sille korkeusvakaajaan. On se ihan ok kaveri, mut meidän välit on vähän etäiset, ja pakkohan sitä on tulla toimeen, kun kerran samassa kämpässä asutaan.

Mut hei, jos haluat tutustua muhun, niin kilauta tai skrivaa niin käydään heittämässä keikka. Jos oot käyny lentämässä mun broidin kanssa, niin sen verran voin itteäni kehua, että me ollaan kyl ihan eri profiilin kavereita. Mä en itke sateessa… vink, vink… Ja jos ihmettelet tätä mun stadin slangin vivahdetta, niin se johtuu siitä, et mä heilastelin vähän aikaa yhden malmilaisen ultradaamin kanssa. Siitä ei kyl tullut mitään, neiti oli vähän turhan kevyttä kamaa mulle ja koko juttu päättyi mahalaskuun eli se on mennen talven etureunajäätä.

Mä oon siis vapaa. Sua varten.

Se on tere!
ToBias

Muita tietoja

Toopen osakastilanne

Tällä hetkellä Toopessa on 20 osuutta josta muutamat ovat vapaana.
Jos kiinnostaa niin ota yhteyttä niin neuvotellaan hinnasta.

Hinnasto

KalustomaksuTuntihintaKoululentoKerhon jäsenmaksu
Roope (G109A)454€40€50€
Toope (G109B)579€55€65€50€
Tuulia392€23,50€50€